2 MART 2019 ÇAMLIDERE ZİYARETİMİZ

Polis Eşleri Derneği Ankara Şube Başkanımız Fülya YILMAZ Hanımefendi öncülüğünde 25 dernek üyemizin katılımı ile şehit aileleri ile zaman geçirmek üzere 2 Mart 2019 günü Çamlıdere ilçesine ziyaret gerçekleştirilmiştir. İlçe Müdürü ve ilçe personeli tarafından karşılanan Başkan ve üyelerimiz 1 şehit ailemizden 2 kişi ve Belediye Başkanı eşinin de katılımı ile Çamlıdere Semerkant Sofrasında kahvaltıda bir araya gelmiştir. Kahvaltının ardından öncelikle Şehitliğe gidilerek aziz şehitlerimize Kuran-ı Kerim okutturulup dualar yapılmış, Şeyh Ali Semerkandi Hz. Türbesi, Semerkant evi Kutsal Emanetler Müzesi, örneğinin en yaşlısı olan 604 yıllık Şeyh Ali Semerkandi Hz. Meşesi, Semerkandi Evi, Çuf Çuf Oyuncak Müzesi, Terazi Müzesi, Doğa ve Hayvan Müzesi, Çamlıdere Kültür Evi Müzesi, Tarım Müzesi ziyaretleri yapıldıktan sonra otobüsle Mantar Park, Aluç Dağı ve Çamkoru mevki gezisi ardından Çamlıdere Semerkant Sofrasında yenen akşam yemeği ve yöresel alış veriş yapılarak Merkeze dönülmüştür. Küçük ve şirin Çamlıdere eski Anadolu evleri mimarisi ile barındırdığı bir çok müze ve ören yerleri ile ziyaret edilmesi gereken bir ilçemizdir.